Butterflyens historie

Vi har hos butterflyeksperten.dk kigget tilbage i arkiverne og lagt en masse spændende historie på tegnebrættet.
                                                                                                                                                                        
Butterflyen stammer helt tilbage fra 1600-tallet. Her blev den ekstravagante butterfly indført, da modestrømme fra Spaniens hof medførte pibekravens indvinding hos de danske adelige. Pibekraven udviklede sig siden til møllestenskraven, som vi i dag ser hængende om halsen på de kristne præster. Ny mode tillod midlertidigt kniplingskraven, som nu lå fladt ned over skulderen, ligesom vi kender fra blazeren i dag. Den nu blottede halsregion gjorde det muligt for ny mode at trænge ind omkring halsen.                                                                                                  
Dette medførte, at man i 1660 begyndte at bære et silkebånd bundet omkring halsen, som blev pyntet med sløjfer i alverdens farver. Dette var således fundamentet for den moderne butterfly, som vi kender den dag i dag.
I dag har butterflyen taget verden med storm og ses oftere end Prinsgemalen får et glas med procenter. Især de unge har taget butterflyen til sig, hvor den såvel til fester som til hverdag bruges hyppigt, hvorimod den ældre generation stadig fastholder slips, som deres yndlings accessory. Men hvem siger, at forandring ikke fryder?
search